Lessen

Bij manege Galop kunt u terecht voor verschillende lessen:

  • Beginnersles
  • Groepsles
  • Springles
  • Carrouselles
  • Privéles
  • Buitenrit

Beginnersles

Wanneer u nog nooit heeft paard gereden en u wilt hiermee beginnen, dan krijgt u eerst enkele longelessen. Dit houdt in dat u door een instructeur vastgehouden wordt aan een lange lijn, de longe. Het paard / de pony loopt in een cirkel om de instructeur heen en u krijgt de basisbeginselen van het paardrijden geleerd. Er wordt rustig aan begonnen, zodat u aan de bewegingen en het ritme van het paard / de pony kunt wennen. Wanneer u het paard / de pony zelf goed kunt controleren, het lichtrijden (gaan staan en zitten in het ritme van het paard / de pony tijdens de draf) onder de knie hebt en u voldoende in balans op het paard / de pony kunt zitten, kan er na een paar longelessen (afhankelijk van de vorderingen) in een groepsles mee gereden worden.

Groepsles

Maandag t/m zaterdag worden er groepslessen gegeven. Voor de tijden zie lestijden. In de groepslessen leert u verschillende manegefiguren en hoe de verschillende hulpen toe te passen. In het begin krijgt u een makkelijk paard / pony, maar naarmate u verder gevorderd bent, krijgt u ook steeds een iets moeilijker paard / pony. Ieder paard heeft zijn eigen persoonlijkheid en moet op zijn eigen manier benaderd worden. Het is een kunst om je iedere keer aan een ander paard aan te passen. Dit maakt het ook heel erg leuk!
In de zomermaanden maken we tijdens de les ook regelmatig een buitenrit met de groep.

Springles

Iedere maand wordt er door de PC en RV een springles georganiseerd voor hun leden. Voor de PC-leden (pony’s) is dit iedere eerste maandag van de maand tussen 16.00 en 19.00 uur, voor de RV-leden is dit iedere eerste vrijdag van de maand om 20.00 en 21.00 uur. Ook wordt er wel eens een sprongetje gemaakt aan het einde van een groepsles.
Tijdens een springles leer je de verlichte zit beheersen en hoe je een paard over een hindernis of parcours moet rijden. Belangrijk is het paard goed onder controle hebben en zo meegaan met het paard dat je hem niet belemmerd in zijn sprong.


Carrouselles

Tijdens een carrouselles rijd je in groepsverband verschillende figuren op muziek. Het is de bedoeling dat de groep één geheel gaat vormen en de verschillende figuren gelijktijdig worden uitgevoerd. Hierbij moeten de ruiters steeds goed naar elkaar kijken en zich aanpassen aan de groep. Iedere derde maandag van de maand organiseert de PC carrousellessen voor haar leden om 17.00 en 18.00 uur, de RV doet dit de derde vrijdag van de maand om 20.00 uur en Cheval Gris rijdt carrousel op de eerste zondag van de maand om 10.30 uur.


Privéles

Het is ook mogelijk om privéles te krijgen. Een privéles kun je volgen op je eigen paard/pony of op een manegepaard/-pony. Je kunt les krijgen in dressuur en/of springen.
Voor een privéles kun je een afspraak maken bij Eed, Maike of Myriam


Buitenrit

Het is mogelijk buitenritten te maken onder deskundige begeleiding. Hiervoor is wel enige ervaring vereist. Voordat we aan een buitenrit beginnen, beoordeeld een instructeur of de benodigde ervaring aanwezig is. De uitrijdmogelijkheden zijn goed, meteen buiten de poort begint een ruiterpad.
In de zomermaanden wordt er ook regelmatig tijdens de groepslessen een buitenrit gemaakt.