Fokkerij

Fokkerij Eed Meijer

De fokkerij neemt een belangrijke plaats in in ons bedrijf. Jaarlijks worden er verschillende veulens gefokt uit merries met een goede moederlijn. Het doel is om paarden te fokken met kwaliteit en de juiste instelling.

Er worden zowel spring- als dressuurpaarden gefokt.

Het mooiste succes tot op heden is het fokproduct Varo M (Pierrot x Weinfurst) die bijzonder succesvol was onder de Brit Daniel Neilson. Hij vertegenwoordigde meerdere malen Groot-Brittannië in Nations Cups en maakte deel uit van het zegevierende Britse team in Sankt Gallen. Varo M behaalde tevens diverse zeges en ereplaatsen, waaronder de tweede plaats in de Grote Prijs van Bourg-en-Bresse én Royan, de derde plaats in de Wereldbekerproef in Londen Olympia en de derde plaats in de Grote Prijs van Lons-le-Saunier.
Varo M werd in 2002 geboren uit de kruising van Pierrot met Odile, een dochter van Weinfurst. Onder het zadel van de Brit Daniel Neilson was Varo M jarenlang bijzonder succesvol op Grand Prix-niveau. Vlak voor Kerstmis 2014 kocht Abdullah Al Sharbatly dit talentvol springpaard en verkocht het in februari 2015 aan Abdulrahman Alrajhi uit Saudi- Arabië.

Eed Meijer beschikt over vele ha weidegrond zodat de veulens en jonge paarden op een gezonde manier kunnen opgroeien in een kudde.